Отговор на въпроса имат ли проблеми  университетските преподаватели от Тракийския

...
Отговор на въпроса имат ли проблеми  университетските преподаватели от Тракийския
Коментари Харесай

Има ли неакадемични пречки пред университетските преподаватели от Тракийския университет

Отговор на въпроса имат ли проблеми  университетските преподаватели от Тракийския университет в кариерното си израстване, научната и преподавателската си работа, които не са свързани с академичната им активност, потърси кореспондентът на БНР в Стара Загора Венелина Попова в диалог с проф. Георги Бързев , който завежда секция " Коневъдство " към Аграрния факултет и доцент Красимира Узунова от Ветеринарно-медицинския факултет, която е и ръководител на КНСБ в академичната конструкция. 

Наскоро на конференция бяха оповестени сигнали за проблеми в университета, които съгласно управлението не са изключително съществени, само че вредят на имиджа на образователното заведение. Във връзка с това Бързев разяснява:  

Ние бихме желали нашият университет да продължи да съществува. Може би и по тази причина сме тук, тъй като рецензиите, които насочваме, те надали са уронващи престижа на университета и или нещата които ние виждаме че стават там. В този  смисъл аз бих желал да кажа, че диря отговор на въпроса каква е главната функционалност на Тракийския университет през последните години  - отдаване на обекти чартърен или образование на студенти?.... На мен ми наподобява повече на комерсиално сдружение, тъй като се оказва, че е един контракт за наем е по-голям от водене на на практика занятия на студенти.

Бълзев изясни, че въпросът е обвързван със възбраната да води извършения със студенти на конната база на университета, поради ползи на наемателите. Професорът, против който е осъществен и опит за нападение, обаче каза, че има поддръжката на сътрудниците си. На 19 декември стартира делото по случая. 

Конфликтът, в който е забъркана доцент Узунова, е обвързван с обвинявания в плагиатство. Тя счита, че е станал обект на целенасочена акция, с цел да бъде очернено името и. 

Повече за проблемите в Тракийския университет ще научите от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР